OTROCI SO NA PRVEM MESTU

V Pohorje Village Wellness & Spa Resortu so vaši otroci tudi naši otroci in zato jim namenjamo posebno pozornost. Preverite!

PRAVLJIČNO POHORJE

Dragi otroci, starši, babice, dedki, tete in strici,

ob obisku našega čarobnega Pohorja vas vabimo k pravljičnemu doživetju v objemu neokrnjene narave, kjer bomo ustvarjali izključno iz naravnih materialov, saj nam narava ponuja prav vse kar potrebujemo da vzpodbudimo naš svet domišljije in nas kar sama vabi v ustvarjalni svet, kjer je vse mogoče.  In tako kot je vse mogoče v življenju, je tudi v naravi in v pravljicah. 

V toplih mesecih vas v družbi pravljičarke Simone Kopinšek vabimo k spoznavanju raznolikega sveta bitij narave, med katerimi so tudi vile in vilinci, ki skrbijo, da vse poteka po pravljičnih zakonih: da nihče ni lačen, da se cvetovi v temi zaprejo, da črički zaigrajo travniško simfonijo, da se nesramnost spotakne ob storž,  solzice ujamejo v čarobne stekleničke in kresničke posvetijo vsem, ki na poti zaidejo …

Nabor poustvarjalnih delavnic

MOČERADEK VILI IN ŽABICA GRETKA

Le kaj se dogaja v gozdu ob deževnih dneh, ko se le redko kdo odpravi po mokrih in blatnih poteh? Marsikaj se dogaja in to še kako dobro vedo dobra gozdna vilinska bitja, ki prisluškujejo vsemu, kar si šepetajo drevesa, ptičice, žabice, polžki in močeradi. Nekega deževnega dne se je v gozd odpravila tudi pravljičarka Simona in slišala, zakaj sta se sporekla močeradek Vili in žabica Gretka.

Pravljici sledi likovna gozdna poustvarjalnica z naravnimi materiali.

POLŽJA ZABAVA

Polžja zabava_Pohorje Village Resort

Ste bili kdaj na polžji zabavi? Kjer plešemo zelo počasi, kjer mislimo počasi in še počasneje govorimo? V polžji deželi je res vse zelo počasi. A včasih je kakšen polžji otrok nadvse neučakan, saj ga radovednost žene v velik svet, prepoln lepot in čudes, a tudi nevarnosti in neznanih reči. Polžek Jožek se kljub očkovim besedam, naj tako ne stori, v svet odpravi sam. In kaj vse ga čaka tam?

Izvedeli boste ob pravljičnem doživetju, ki mu sledi poustvarjalnica. Naredili bomo polžke in polžji nakit. Se vidimo na polžji pravljični zabavi.

PRIJAZNI PASTIRČEK IN VILE

Nekega dne je deček na pohorskih travnikih pasel čredo krav in je ob robu gozda zagledal spati prelepe deklice, na katere je sijalo žgoče poletno sonce. Da bi jih obvaroval opeklin, je hitro nabral brezovih vej in deklice zaščitil s senco. A pastirček dobrega srca ni vedel, da so prelepe deklice čarobne vile, ki mu bodo njegovo dobroto bogato poplačale.

Pravljičnemu pripovedovanju sledi vilinska ustvarjalna delavnica. Naredili bomo čarobne vile, otroci bodo dobili tudi vilinski tatoo (poslikava z dermatološko preverjenimi barvami za slikanje na kožo).

SMOLA NA SOVINEM PERJU

Smola na sovinem perju otroške delavnice na Pohorju_Pohorje Village Resort

Naši gozdni sosedi sovici se je pripetila prava čudnost. Neke noči se je razjezila in ji je smola zlepila perje. Naj se je trudila še tako zelo, smole ni in ni mogla odstraniti. In ker se ji je perje zlepilo, ni mogla leteti in je bila primorana hoditi po gozdnih poteh, In kaj vse je videla, kaj vse doživela …

Po pravljici bodo otroci naredili sovice in ustvarili sovjo uspavanko, spoznali bodo tudi načine uporabljanja smole.

ČAROBNI METULJI

V pravljičnem vilinskem svetu imajo metulji prav posebno mesto. Ob pogovarjanju z rožicami je njihova naloga očarati vsakogar, ki jih zagleda. Nekega dne so zaradi čarobne vilinske moči oživeli metulji na oblekici žalostne deklice in pobarvali njen črno-beli svet. In kako zelo se je vse spremenilo. Prav zares so metulji čarobna bitja in na Pohorju živijo tudi v naši pravljični vilinski deželi.

Pravljici sledi poustvarjalnica, otroci bodo naredili metulje-lutke, zaplesali bomo tudi metuljev let …

VEVERICA IŠČE LEŠNIKE IN SREČO

Ste že slišali, kako se med sabo pogovarjajo drevesa? Ali veste, kdo vse živi med njihovimi koreninami, v krošnjah in tudi pod lubjem? Marsikatera žival, žuželke, ježki, ptičice in tudi veverica, ki se odpravi na drugo gozdno stran, da bi našla lešnike in srečo. Mislite, da ji bo uspelo? Z vilinsko pomočjo prav gotovo.

Z vilinskimi spretnostmi bomo naredili lutke veverice, spoznali življenje veveric in zdrobili lupino vsak svojega lešnika sreče!

PIKE ZA SREČO

Mar je mogoče, da po Pohorju leta pikapolonica posebnica brez pik? Seveda je mogoče, v naravi in v življenju je mogoče vse! Polonca brez pik se nekega dne žalostna skrije med cvetoč rman in trpotec, da bi jokala zaradi pik, ki jih tako zelo pogreša, da niti leteti noče. A kaj, ko njen jok z vilinsko pomočjo zasliši slikar Murn Čričko. Še dobro, da se tako zgodi, kajti Polona doživi največje presenečenje vseh cvetočih travnikov!

V času poustvarjalnice bomo naredili pikapolonice za srečo in se pikapolončili – kaj to pomeni? Vsekakor ustvarjalno osrečevanje in spoznavanje življenja pikapolonic in murnov.

Hišna pravljičarka

SIMONA KOPINŠEK

Simona Kopinšek, ob bogatih in raznolikih izkušnjah s področja televizijskega, radijskega (RTV Slovenija) in časopisnega ter revijalnega dela, naravnost obožuje delo, ki ga namenja otrokom. Med drugim piše besedila za skladateljice in skladatelje, scenarije, knjige, pesmi in seveda pravljice, ki jim boste prisluhnili. Odraščala je pod Donačko goro, kjer raste pragozd in prav narava jo je že kot deklico prevzela. Simona pozna številne divje živali, žuželke, rastline in tudi mnoga čarobna bitja, ki ji pogosto prišepnejo kakšno skrivnost. V njeni družbi boste naravnost uživali in se čudili, ko vam bo ob pravljicah pripovedovala o tem, kako je rešila kanjo, sovo uharico, mlado vrano, detelja, malega črnega mačka, kdaj je srečala risa in videla gamsa … In to še zdaleč ni vse. Pravljice niso izmišljene, pravljice so zares, zato vabljeni k nam na pravljično vilinski ples.

NOTRANJA IGRALNICA

V Wellness & Spa hotelu Bolfenk*** se nahaja prikupna otroška igralnica, ki bo narisala nasmeh njim, ki nam toliko pomenijo.

Čarobna igralnica, ki malčke popelje v svet  pravljičnih bitij, igral, plezal in igrač. 

ANIMACIJSKI PROGRAM ZA OTROKE, MLADINO IN ODRASLE

V Pohorje Village Wellness & Spa Resortu je organizirana dnevna animacija za otroke in odrasle. Več informacij sledi.

KOTIČEK ZA NAJMLAJŠE

Lesene igračke, ki vzpodbujajo kreativnost in domišljijo, bodo vašega malčka zamotile ravno za toliko časa, kolikor ga potrebujete, da si ob toplem kaminu privoščite lonček kuhanega vina, morda dišečo skodelico kave, ali naravno zdravilo s Pohorja – borovničke.

GAMING ROOM

Za vaše nadobudne ljubitelje video igric, igralnih avtomatov in namiznih iger boste tik ob glavni recepciji našli kotiček, kot nalašč za njih.

ČAROBNA VASICA IN NJENI PREBIVALCI

Za vaše male nadobudneže smo pripravili doživetja, ki jih zlepa ne bodo pozabili. Del našega resorta je prava Čarobna vasica, kjer lahko otroci obiščejo vsa magična bitja in prostor kjer poteka animacija. V času organiziranih animacij bodo vaše male vile in vilince obiskale prave pohorske vile, ki nosijo za vsakega malega obiskovalca pomembno sporočilo. Skozi poučne zgodbe jih popeljejo na magično popotovanje po pohorskih gozdovih. Spoznajte jih.
Z obiskom kavarne v lobby baru Wellness & spa hotela Bolfenk dobite dostop, do vasice, kjer se vi in vaš malček podata na potovanje po skrivnih kotičkih vasice.!

JAMSKA VILA

Rdeče srce iz središča zemlje, prijazna vila nosi mednje, Med svoje prijateljice vile, da bi ljubezen po gozdu raznosile.

Vse modrosti tega sveta, se skrivajo v kotičku tvojega srca, včasih je treba samo z lučko tja posvetiti, da svetloba prežene temo in kaj kmalu očke v vsej svoji lepoti zasijo.

Če kdaj potrebuješ moči jamske vile pa ti izdamo pohorske čarovnije: nežno zatisni oči, zavrti se okrog svoje osi in poglej lučko, ki v srčku že gori.

JAMSKA VILA

Je najstarejša deklica, ki s svojo modrostjo in izkušnjami nosi v sebi največjo moč, ki jo črpa iz središča zemlje. Pravijo, da kdor si drzne njo zmotiti, utegne v gozdu se hitro izgubiti.

 

VODNA VILA

Je nežna deklica, ki se najraje skriva v meglicah jutranje rose. Skrbi za potoke, da so čisti in bistri, zapolni vse luknje in jih obogati z življenjem.

 

VODNA VILA

Nežne meglice se dvigajo iz potoka, med njimi pa nekaj veselo copota. Nek glasek veselo prepeva in poglej si to, ribico objema.

Neverjetna vodna vila si je med brzicami domek naredila. Zdaj skozi vse leto za čistočo voda skrbi in za varnost vseh vodnih živali, da se jim kaj ne zgodi.

Zato le pojdi na gozdni potep, ustavi se ob potoku in si z vilo privošči klepet.

Prisluhni vsem dobrim nasvetom o pitju čiste pohorske vode in v vsakem kozarcu preveri, če morda ne zagledaš njene podobe.

GOZDNA VILA

S smrečico v roki jo najdete pohajkovati, čez zelene vrhove in pohorske strmine, jezdi z nasmeškom na obrazu, ki nikoli ne izgine.

Gozdna vila je navihan deklič, ki ji do živega ne pride čisto nič.

Med vrhovi smrek si je naredila svoj dom in tam največkrat sedi in opazuje, če v gozdu vlada red in se vsak z vsakim lepo razume.

Če kdaj pa vidi, da kak pridanič, odvrže smeti kar sredi borovnic, takrat pa brž in kar za zabavo, vrže kak storž nepridipravu na glavo.

Buška pa ostane za opomin, da v gozdu ničesar ne puščamo za v spomin. Vse svoje smeti odnesemo v dolino, da bomo še dolgo uživali to gozdno milino.

GOZDNA VILA

Je nasmejana in navihana deklica, ki je najmlajša prijateljica vseh vil in vilincev in skrbi za vsa drevesa, grmičke in zelišča. Živi visoko v krošnjah dreves, kjer vse vidi in vse sliši.

TINKO VILINKO

Je prav poseben prebivalec naših gozdov in poskrbi, da prijateljicam vilam ni nikoli dolgčas. Zelo rad kakšno ušpiči in je navihan fantič, ki pa zelo rad poskrbi za prav vse živali naših gozdov. Je najboljši prijatelj srnic in ježkov, prav posebno pri srcu pa mu je veliki nočni pavlinček-metulj, ki ima čarobno moč.

 

TINKO VILINKO

Tinko Vilinko prijatelj živali, Vsak dan nam kakšno zabavo pripravi.

Nekoč je zajahal divjega zajca, vzel s seboj sovo, nič večjo od palca, da prejezdijo gore, doline in vse pohorske strmine.

Vmes so peli in se smejali, da še danes odmeva med gorami.

Spet drugič je z nočnim pavlinčkom, jezil vile med počitkom. Takoj ko so vile zaspale, je preletaval njihove glave.

Navihan je tale Tinko Vilinko po srcu pa pravi potepinko. Zdaj ga najdete na vrhovih dreves, zdaj v jami pleše koreninski ples.

Najraje pa se zlekne na gozdni jasi Kjer v družbi prijateljic vil opazuje neskončno modrino neba in pošilja prijazne želje tja, kjer je srečna družina doma.

ČAROBNA VASICA IN NJENI PREBIVALCI

Za vaše male nadobudneže smo pripravili doživetja, ki jih zlepa ne bodo pozabili. Del našega resorta je prava Čarobna vasica, kjer lahko otroci obiščejo vsa magična bitja in prostor kjer poteka animacija.

V času organiziranih animacij bodo vaše male vile in vilince obiskale prave pohorske vile, ki nosijo za vsakega malega obiskovalca pomembno sporočilo. Skozi poučne zgodbe jih popeljejo na magično popotovanje po pohorskih gozdovih. Spoznajte jih.

Z obiskom kavarne v lobby baru Wellness & spa hotela Bolfenk dobite dostop, do vasice, kjer se vi in vaš malček podata na potovanje po skrivnih kotičkih vasice.!

JAMSKA VILA

Pohorje Village Wellness & Spa Resort_Jamska vila

Je najstarejša deklica, ki s svojo modrostjo in izkušnjami nosi v sebi največjo moč, ki jo črpa iz središča zemlje. Pravijo, da kdor si drzne njo zmotiti, utegne v gozdu se hitro izgubiti.

Rdeče srce iz središča zemlje, prijazna vila nosi mednje, med svoje prijateljice vile, da bi ljubezen po gozdu raznosile.

Vse modrosti tega sveta,
se skrivajo v kotičku tvojega srca,
včasih je treba samo z lučko tja posvetiti,
da svetloba prežene temo in kaj kmalu očke v vsej svoji lepoti zasijo.

Če kdaj potrebuješ moči jamske vile pa ti
izdamo pohorske čarovnije: nežno zatisni oči, zavrti se okrog svoje osi
in poglej lučko, ki v srčku že gori.

VODNA VILA

Je nežna deklica, ki se najraje skriva v meglicah jutranje rose. Skrbi za potoke, da so čisti in bistri, zapolni vse luknje in jih obogati z življenjem.

Nežne meglice se dvigajo iz potoka, med njimi pa nekaj veselo copota.
Nek glasek veselo prepeva in poglej si to, ribico objema.

Neverjetna vodna vila si je med brzicami domek naredila.
Zdaj skozi vse leto za čistočo voda skrbi in za varnost vseh vodnih živali, da se jim kaj ne zgodi.


Zato le pojdi na gozdni potep, ustavi se ob potoku in si z vilo privošči klepet.


Prisluhni vsem dobrim nasvetom o pitju čiste pohorske vode in v vsakem kozarcu preveri, če morda ne zagledaš njene podobe.

GOZDNA VILA

Je nasmejana in navihana deklica, ki je najmlajša prijateljica vseh vil in vilincev in skrbi za vsa drevesa, grmičke in zelišča. Živi visoko v krošnjah dreves, kjer vse vidi in vse sliši.

S smrečico v roki jo najdete pohajkovati,
čez zelene vrhove in pohorske strmine,
jezdi z nasmeškom na obrazu, ki nikoli ne izgine.

Gozdna vila je navihan deklič,
ki ji do živega ne pride čisto nič. 


Med vrhovi smrek si je naredila svoj dom in tam največkrat sedi in opazuje,
če v gozdu vlada red in se vsak z vsakim lepo razume.


Če kdaj pa vidi, da kak pridanič,
odvrže smeti kar sredi borovnic,
takrat pa brž in kar za zabavo, vrže kak storž nepridipravu na glavo. 


Buška pa ostane za opomin, da v gozdu ničesar ne puščamo za v spomin.
Vse svoje smeti odnesemo v dolino, da bomo še dolgo uživali to gozdno milino.

TINKO VILINKO

Je prav poseben prebivalec naših gozdov in poskrbi, da prijateljicam vilam ni nikoli dolgčas. Zelo rad kakšno ušpiči in je navihan fantič, ki pa zelo rad poskrbi za prav vse živali naših gozdov. Je najboljši prijatelj srnic in ježkov, prav posebno pri srcu pa mu je veliki nočni pavlinček-metulj, ki ima čarobno moč.

Tinko Vilinko prijatelj živali, vsak dan nam kakšno zabavo pripravi.


Nekoč je zajahal divjega zajca, vzel s seboj sovo, nič večjo od palca, da prejezdijo gore, doline in vse pohorske strmine. Vmes so peli in se smejali, da še danes odmeva med gorami.


Spet drugič je z nočnim pavlinčkom, jezil vile med počitkom. Takoj ko so vile zaspale, je preletaval njihove glave.


Navihan je tale Tinko Vilinko po srcu pa pravi potepinko. Zdaj ga najdete na vrhovih dreves, zdaj v jami pleše koreninski ples. 


Najraje pa se zlekne na gozdni jasi
kjer v družbi prijateljic vil opazuje neskončno modrino neba
in pošilja prijazne želje tja, kjer je srečna družina doma.

Scroll to Top