PRAZNOVANJE OTROŠKEGA ROJSTNEGA DNE

Dobrodošli v pravljični svet praznovanj

V pravljični vasici na Pohorju s pravljičarko Simono, vilami in ostalimi magičnimi bitji, ki tukaj prebivajo.

Rojstnodnevna praznovanja za malčke od 4. do 10. leta.

Oglejte si naš nabor programov s poudarkom na pravljičnem doživetju v objemu neokrnjene narave čarobnega Pohorja, kjer bomo ustvarjali izključno iz naravnih materialov, saj nam narava ponuja prav vse kar potrebujemo da vzpodbudimo naš svet domišljije in nas kar sama vabi v ustvarjalni svet, kjer je vse mogoče.  

In tako kot je vse mogoče v življenju, je tudi v naravi in v pravljicah. 

V družbi pravljičarke Simone Kopinšek vabimo k spoznavanju raznolikega sveta bitij narave, med katerimi so tudi vile in vilinci, ki skrbijo, da vse poteka po pravljičnih zakonih: da nihče ni lačen, da se cvetovi v temi zaprejo, da črički zaigrajo travniško simfonijo, da se nesramnost spotakne ob storž,  solzice ujamejo v čarobne stekleničke in kresničke posvetijo vsem, ki na poti zaidejo …

REZERVACIJA PRAZNOVANJA

Tel.: 02 603 55 00 ali E-mail: info@resort.si 

PRAVLJIČNO POHORJE

Vaše pravljične možnosti

USTVARJALNO PRAZNOVANJE

PROGRAM:

  • 1,5 URNA POUSTVARJALNA DELAVNICA s pravljičarko Simono Kopinšek
  • POSLIKAVA OTROK
  • MINI OTROŠKA POJEDINA (pica polžki, mini hot-dogs, piščančji fingersi s krompirčkom) 
  • SLADICA: maffini s borovnicami ALI čokoladni ježki ALI jogurtova pannakota z gozdnimi sadeži ALI čoko musse
  • JABOLČNI SOK

CENA: 20,00 € / otroka

Opomba:  minimalno 10 otrok

REZERVACIJA PRAZNOVANJA

Tel.: 02 603 55 00 ali E-mail: info@resort.si 

ZABAVNO-AKTIVNO PRAZNOVANJE

Pravljična vasica za otroke Maribor Pohorje Village Resort

PROGRAM:

  • 1,5 URNO AKTIVNO PRAZNOVANJE  s pravljičarko Simono Kopinšek
  • POSLIKAVA OTROK
  • MINI OTROŠKA POJEDINA (pica polžki, mini hot-dogs, piščančji fingersi s krompirčkom) 
  • SLADICA: maffini s borovnicami ALI čokoladni ježki ALI jogurtova pannakota z gozdnimi sadeži ALI čoko musse
  • JABOLČNI SOK

CENA: 20,00 € / otroka

Opomba: minimalno 10 otrok

REZERVACIJA PRAZNOVANJA

Tel.: 02 603 55 00 ali E-mail: info@resort.si 

Hišna pravljičarka

SIMONA KOPINŠEK

Simona Kopinšek, ob bogatih in raznolikih izkušnjah s področja televizijskega, radijskega (RTV Slovenija) in časopisnega ter revijalnega dela, naravnost obožuje delo, ki ga namenja otrokom. Med drugim piše besedila za skladateljice in skladatelje, scenarije, knjige, pesmi in seveda pravljice, ki jim boste prisluhnili. Odraščala je pod Donačko goro, kjer raste pragozd in prav narava jo je že kot deklico prevzela. Simona pozna številne divje živali, žuželke, rastline in tudi mnoga čarobna bitja, ki ji pogosto prišepnejo kakšno skrivnost. V njeni družbi boste naravnost uživali in se čudili, ko vam bo ob pravljicah pripovedovala o tem, kako je rešila kanjo, sovo uharico, mlado vrano, detelja, malega črnega mačka, kdaj je srečala risa in videla gamsa … In to še zdaleč ni vse. Pravljice niso izmišljene, pravljice so zares, zato vabljeni k nam na pravljično vilinski ples.

NOTRANJA IGRALNICA

V Wellness & Spa hotelu Bolfenk*** se nahaja prikupna otroška igralnica, ki bo narisala nasmeh njim, ki nam toliko pomenijo.

Čarobna igralnica, ki malčke popelje v svet  pravljičnih bitij, igral, plezal in igrač. 

ANIMACIJSKI PROGRAM ZA OTROKE, MLADINO IN ODRASLE

V Pohorje Village Wellness & Spa Resortu je organizirana dnevna animacija za otroke in odrasle. Več informacij sledi.

KOTIČEK ZA NAJMLAJŠE

Lesene igračke, ki vzpodbujajo kreativnost in domišljijo, bodo vašega malčka zamotile ravno za toliko časa, kolikor ga potrebujete, da si ob toplem kaminu privoščite lonček kuhanega vina, morda dišečo skodelico kave, ali naravno zdravilo s Pohorja – borovničke.

GAMING ROOM

Za vaše nadobudne ljubitelje video igric, igralnih avtomatov in namiznih iger boste tik ob glavni recepciji našli kotiček, kot nalašč za njih.

ČAROBNA VASICA IN NJENI PREBIVALCI

Za vaše male nadobudneže smo pripravili doživetja, ki jih zlepa ne bodo pozabili. Del našega resorta je prava Čarobna vasica, kjer lahko otroci obiščejo vsa magična bitja in prostor kjer poteka animacija. V času organiziranih animacij bodo vaše male vile in vilince obiskale prave pohorske vile, ki nosijo za vsakega malega obiskovalca pomembno sporočilo. Skozi poučne zgodbe jih popeljejo na magično popotovanje po pohorskih gozdovih. Spoznajte jih.
Z obiskom kavarne v lobby baru Wellness & spa hotela Bolfenk dobite dostop, do vasice, kjer se vi in vaš malček podata na potovanje po skrivnih kotičkih vasice.!

JAMSKA VILA

Rdeče srce iz središča zemlje, prijazna vila nosi mednje, Med svoje prijateljice vile, da bi ljubezen po gozdu raznosile.

Vse modrosti tega sveta, se skrivajo v kotičku tvojega srca, včasih je treba samo z lučko tja posvetiti, da svetloba prežene temo in kaj kmalu očke v vsej svoji lepoti zasijo.

Če kdaj potrebuješ moči jamske vile pa ti izdamo pohorske čarovnije: nežno zatisni oči, zavrti se okrog svoje osi in poglej lučko, ki v srčku že gori.

JAMSKA VILA

Je najstarejša deklica, ki s svojo modrostjo in izkušnjami nosi v sebi največjo moč, ki jo črpa iz središča zemlje. Pravijo, da kdor si drzne njo zmotiti, utegne v gozdu se hitro izgubiti.

 

VODNA VILA

Je nežna deklica, ki se najraje skriva v meglicah jutranje rose. Skrbi za potoke, da so čisti in bistri, zapolni vse luknje in jih obogati z življenjem.

 

VODNA VILA

Nežne meglice se dvigajo iz potoka, med njimi pa nekaj veselo copota. Nek glasek veselo prepeva in poglej si to, ribico objema.

Neverjetna vodna vila si je med brzicami domek naredila. Zdaj skozi vse leto za čistočo voda skrbi in za varnost vseh vodnih živali, da se jim kaj ne zgodi.

Zato le pojdi na gozdni potep, ustavi se ob potoku in si z vilo privošči klepet.

Prisluhni vsem dobrim nasvetom o pitju čiste pohorske vode in v vsakem kozarcu preveri, če morda ne zagledaš njene podobe.

GOZDNA VILA

S smrečico v roki jo najdete pohajkovati, čez zelene vrhove in pohorske strmine, jezdi z nasmeškom na obrazu, ki nikoli ne izgine.

Gozdna vila je navihan deklič, ki ji do živega ne pride čisto nič.

Med vrhovi smrek si je naredila svoj dom in tam največkrat sedi in opazuje, če v gozdu vlada red in se vsak z vsakim lepo razume.

Če kdaj pa vidi, da kak pridanič, odvrže smeti kar sredi borovnic, takrat pa brž in kar za zabavo, vrže kak storž nepridipravu na glavo.

Buška pa ostane za opomin, da v gozdu ničesar ne puščamo za v spomin. Vse svoje smeti odnesemo v dolino, da bomo še dolgo uživali to gozdno milino.

GOZDNA VILA

Je nasmejana in navihana deklica, ki je najmlajša prijateljica vseh vil in vilincev in skrbi za vsa drevesa, grmičke in zelišča. Živi visoko v krošnjah dreves, kjer vse vidi in vse sliši.

TINKO VILINKO

Je prav poseben prebivalec naših gozdov in poskrbi, da prijateljicam vilam ni nikoli dolgčas. Zelo rad kakšno ušpiči in je navihan fantič, ki pa zelo rad poskrbi za prav vse živali naših gozdov. Je najboljši prijatelj srnic in ježkov, prav posebno pri srcu pa mu je veliki nočni pavlinček-metulj, ki ima čarobno moč.

 

TINKO VILINKO

Tinko Vilinko prijatelj živali, Vsak dan nam kakšno zabavo pripravi.

Nekoč je zajahal divjega zajca, vzel s seboj sovo, nič večjo od palca, da prejezdijo gore, doline in vse pohorske strmine.

Vmes so peli in se smejali, da še danes odmeva med gorami.

Spet drugič je z nočnim pavlinčkom, jezil vile med počitkom. Takoj ko so vile zaspale, je preletaval njihove glave.

Navihan je tale Tinko Vilinko po srcu pa pravi potepinko. Zdaj ga najdete na vrhovih dreves, zdaj v jami pleše koreninski ples.

Najraje pa se zlekne na gozdni jasi Kjer v družbi prijateljic vil opazuje neskončno modrino neba in pošilja prijazne želje tja, kjer je srečna družina doma.
Scroll to Top