Čarobne vile in pravljična vasica

Za vaše male nadobudneže smo pripravili doživetja, ki jih zlepa ne bodo pozabili. Del našega resorta je prava Čarobna vasica, kjer lahko otroci obiščejo vsa magična bitja in prostor kjer poteka animacija.

V času organiziranih animacij bodo vaše male vile in vilince obiskale prave pohorske vile, ki nosijo za vsakega malega obiskovalca pomembno sporočilo. Skozi poučne zgodbe jih popeljejo na magično popotovanje po pohorskih gozdovih. Spoznajte jih.

Z obiskom kavarne v lobby baru Wellness & Spa hotela Bolfenk dobite dostop, do vasice, kjer se vi in vaš malček podata na potovanje po skrivnih kotičkih vasice.

Otroški bazen, okusne otroške sladice in domači zdravi sokovi, otroški bife, malčkom prijazne namestitve, igralni kotički v Fireplace lobby baru, notranja igralnica (v zimskem času) s tekmovalnimi igrami in igralno konzolo, pester nabor družabnih iger (človek ne jezi se, jenga, igralne karte, itd.), pravljična animacija, otroški kino večeri, je zgolj nekaj vsebin, ki bodo vašim otrokom popestrili njihovo že tako prijetno bivanje pri nas. V vaši in naši družbi jim bo naravnost pravljično. 

Jamska vila

Je najstarejša deklica, ki s svojo modrostjo in izkušnjami nosi v sebi največjo moč, ki jo črpa iz središča zemlje. Pravijo, da kdor si drzne njo zmotiti, utegne v gozdu se hitro izgubiti.

Rdeče srce iz središča zemlje, prijazna vila nosi mednje, Med svoje prijateljice vile, da bi ljubezen po gozdu raznosile.

Vse modrosti tega sveta, se skrivajo v kotičku tvojega srca, včasih je treba samo z lučko tja posvetiti, da svetloba prežene temo in kaj kmalu očke v vsej svoji lepoti zasijo.

Če kdaj potrebuješ moči jamske vile pa ti izdamo pohorske čarovnije: nežno zatisni oči, zavrti se okrog svoje osi in poglej lučko, ki v srčku že gori.

Gozdna vila

Je nasmejana in navihana deklica, ki je najmlajša prijateljica vseh vil in vilincev in skrbi za vsa drevesa, grmičke in zelišča. Živi visoko v krošnjah dreves, kjer vse vidi in vse sliši.

S smrečico v roki jo najdete pohajkovati, čez zelene vrhove in pohorske strmine, jezdi z nasmeškom na obrazu, ki nikoli ne izgine.

Gozdna vila je navihan deklič, ki ji do živega ne pride čisto nič.

Med vrhovi smrek si je naredila svoj dom in tam največkrat sedi in opazuje, če v gozdu vlada red in se vsak z vsakim lepo razume.

Če kdaj pa vidi, da kak pridanič, odvrže smeti kar sredi borovnic, takrat pa brž in kar za zabavo, vrže kak storž nepridipravu na glavo.

Buška pa ostane za opomin, da v gozdu ničesar ne puščamo za v spomin. Vse svoje smeti odnesemo v dolino, da bomo še dolgo uživali to gozdno milino.

Vodna vila

Je nežna deklica, ki se najraje skriva v meglicah jutranje rose. Skrbi za potoke, da so čisti in bistri, zapolni vse luknje in jih obogati z življenjem.

Nežne meglice se dvigajo iz potoka, med njimi pa nekaj veselo copota. Nek glasek veselo prepeva in poglej si to, ribico objema.

Neverjetna vodna vila si je med brzicami domek naredila. Zdaj skozi vse leto za čistočo voda skrbi in za varnost vseh vodnih živali, da se jim kaj ne zgodi.

Zato le pojdi na gozdni potep, ustavi se ob potoku in si z vilo privošči klepet.

Prisluhni vsem dobrim nasvetom o pitju čiste pohorske vode in v vsakem kozarcu preveri, če morda ne zagledaš njene podobe.

Tinko vilinko

Je prav poseben prebivalec naših gozdov in poskrbi, da prijateljicam vilam ni nikoli dolgčas. Zelo rad kakšno ušpiči in je navihan fantič, ki pa zelo rad poskrbi za prav vse živali naših gozdov. Je najboljši prijatelj srnic in ježkov, prav posebno pri srcu pa mu je veliki nočni pavlinček-metulj, ki ima čarobno moč.

Tinko Vilinko prijatelj živali, Vsak dan nam kakšno zabavo pripravi.

Nekoč je zajahal divjega zajca, vzel s seboj sovo, nič večjo od palca, da prejezdijo gore, doline in vse pohorske strmine.

Vmes so peli in se smejali, da še danes odmeva med gorami.

Spet drugič je z nočnim pavlinčkom, jezil vile med počitkom. Takoj ko so vile zaspale, je preletaval njihove glave.

Navihan je tale Tinko Vilinko po srcu pa pravi potepinko. Zdaj ga najdete na vrhovih dreves, zdaj v jami pleše koreninski ples.

Najraje pa se zlekne na gozdni jasi Kjer v družbi prijateljic vil opazuje neskončno modrino neba in pošilja prijazne želje tja, kjer je srečna družina doma.