Poletje: Od svežine se zvrti

Pohorje poleti

Dobrodošli v neokrnjeni naravi tik nad mestom.  Naravna oaza s štirimi gozdovi in pragozdom Šumik, jase in pašniki, čiste in pitne pohorske vode, slapovi in šotna barja z jezerci, največji metulj v Evropi in druge dragocene živalske vrste, edino silikatno gorovje pri nas. Vse to so naravne posebnosti Pohorja, ki navdušijo tako ljubitelje narave kot strokovnjake.

Poleg naravnih znamenitosti  je obiskovalcem Mariborskega Pohorja na voljo cela paleta aktivnosti, od pohodništva, gorskega in e-bike kolesarjenja, downhill kolesarjenja, adrenalinskih doživetij, kot vožnja s PohorJetom letnimi sanmi ali čudovita panoramska vožnja z gondolo – pohorsko Vzpenjačo, ki obiskovalce Pohorja pripelje do vznožja gorovja, na obronke mesta Maribor, mesta najstarejše trte na svetu.

Pohorje je čudovito v vseh letnih časih še zlasti pomladi, svežem poletju ter pisani jeseni, ko nas narava obdari s kostanji in okusnimi gobami. Poleti ubežite mestni vročini ter se podajte na Energijsko pot Bolfenk, katere vhod je ob Wellness & Spa Hotelu Bolfenk**** (na naslovu: Hočko Pohorje 133, 2208 Pohorje). Za otroke na Pohorju so na voljo igrala znotraj doživljajskega parka Bolfenk, manjši motorični park se nahaja ob zgornji postaji Vzpenjače kot tudi Arehu, kjer je možno najti Disk golf igrišče.

Gorsko, downhill in e-bike kolesarjenje.

Vedno v objemu gozdov.

PohorJet letne sani ali BikePark?

Ultimativno največja poletna zabava za vso družino.

Največji metulj v Evropi in največja jelka v Sloveniji.

Brez dvoma. Pohorje vas bo navdušilo. 

Z gondolo do mesta Maribor.

Mesto najstarejše trte in neskončnih čarobnih kotičkov.

Pohodništvo in planinarjenje za vse.

Gozdovi, pragozdovi, jase, pašniki, jezera, slapovi in reke vabijo, da jih odkrijete.

L

100 dni

svežine gozda

L

120 km

bike & hike veselja

L

1250 m

visok razgled