Kolesarjenje

POHORJE (Belvi – Areh – Šumik)

Zapeljite se po razgibani 41 km dolgi poti. Na to pot se podajte, če ste kondicijsko dobro pripravljeni. Če niste, vas na poti čaka precej postojank in razglednih točk. Od 41 km skupne dolžine se boste s kolesom povzpeli le 500 spuščali do 1300 višinskih metrov.

KORDEK – BPP

Pot, namenjena izkušenim gorskim kolesarjem. Čaka vas 8 km zmernega vzpona in 600 višincev. Pot vas pelje mimo znamenitega pohodniškega in kolesarskega počivališča Šanijeva Klop, do smučišč Videc in Stolp. Tik pod vrhom boste prispeli do znamenite cerkve Sv. Bolfenk. Na vrhu Mariborskega Pohorja je planota in čudovita razgledna točka na Maribor. Prav tako je vaša točka počitka in okrepčitve, saj vas čaka 5 km gorsko kolesarski spust v dolino.

POHORSKA KOLESARSKA TRANSVERZALA

Kolesarsko odkrivanje Pohorja od sv. Bolfenka na mariborski do vznožja Kremžarjevega vrha na koroški strani Pohorja.

SLOVENSKA TURNOKOLESARSKA POT – STKP

Krožna kolesarska pot obide vse pomembnejše slovenske gorske skupine, meri okoli 1.800 kilometrov in premaga 50.000 metrov višinske razlike v vzponu.

IZPOSOJA KOLES V RESORTU

GORSKA KOLESA

CELODNEVNA IZPOSOJA: 20,00 €

E-KOLESA

4-URNA IZPOSOJA: 40 €

CELODNEVNA IZPOSOJA: 50 €

Najem kolesa vključuje tudi uporabo čelade, polno napolnjeno baterijo električnega kolesa, ki vam bo pomoč pri kolesarjenju več kot 8 ur (hotelska e-kolesa so višjega standarda in izjemno zmogljiva), stojalo za telefon, zemljevid kolesarskih poti Pohorja.