Kolesarska pot Borovničev Modrinček
  • Apartmaji Bolfenk Mariborsko Pohorje
  • 2h 30min
  • 25 km
  • S postojanko
  • 1400 m

Opis kolesarske poti 

Z nami se boste podali na čarobno kolesarsko pot na Mariborskem Pohorju, ki vas bo popeljala skozi nepozabne lokacije. Našo pustolovščino bomo začeli pri Wellness & Spa Hotelu Bolfenk, od koder se bomo podali do Mariborske koče, kjer se lahko okrepčate in občudujete čudovito naravo. Nato se bomo povzpeli do vrha Partizanke, kjer vas čaka osupljiv razgled na okolico. Na poti navzdol bomo uživali v razgibanem terenu, ki nas bo vodil do akumulacijskega jezera Areh, priljubljene točke za sprostitev in raziskovanje. Nadaljevali bomo proti Žigartovemu vrhu, kjer se lahko naužijete tišine in lepote gozda. Nato se bomo odpravili do čarobnega slapa Šumik, ki vas bo očaral s svojo naravno lepoto.

Pot nas bo vodila do Glažute, kjer se bomo osvežili in napolnili z energijo. Nadaljujemo proti Partizanki, sledimo poti do Videa nakar obiščemo čudovito cerkev Sv. Bolfenka.

Zadnja postaja na tej čudoviti poti je Belvi na Mariborskem Pohorju, kjer se lahko sprostite ob čudovitem razgledu in uživate v času preživetem v naravi. Ta kolesarska pot vam bo prinesla nepozabne trenutke in doživetja v objemu narave.